Tuula Anttonen

etusivu / cv / contact

Kutsukaa poliisi/
Call the Police

tm-galleria, Helsinki
12.11. - 30.11.2014


Tulkaa pihalle koittamaan, senkin fiilisrosvot. Minä oon nähnyt Jumalan kasvot. - Risto


Rakastuessaan ihmiset haluavat äärimmäistä yhteyttä, sulautua toisiinsa; suuressa vihassaan he menevät samalle fyysisen kosketuksen rajalle. Elokuvissa Hyvis ja Pahis päätyvät ennemmin tai myöhemmin intiimiin kanssakäymiseen keskenään. Loppukohtaukset ovat yleensä hyvin herkkiä, väkivallasta huolimatta (tai siitä johtuen).


Maalausteni henkilöitä vaivaa sekä eksistentialistinen yksinäisyys että toisaalta ainainen riippuvuus ja irtipääsemättömyys muista ihmisistä.


Koen figuratiivisen aiheen vapauttavana lähtökohtana, sen avulla (tai siitä huolimatta) pääsen ennemmin tai myöhemmin käsittelemään kuvallisia elementtejä ja maaliainetta itsessään. Maalikieli ja esitetty asia ovat olemassa yhtä aikaa; kuvan voi nähdä vähintään kahtena. Virheet ja korjailut ovat olennaisia, ne tekevät rakennetta ja aikaa näkyviksi. Tämän näyttelyn töistä suurin osa on valmistunut ollessani residenssissä Baselissa, jolloin piirsin paljon. Piirtämisen vaikutus näkyy niin ikään töissä.


Kiitos: Internationale Austauch Ateliers Region Basel (IAAB), Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö, Taiteen edistämiskeskus

 

Harri Mäcklin: Maalauksia toisen koskettamisen vaikeudesta, Helsingin Sanomat

Klikkaa kuvat suuremmiksi